Friday, February 20, 2009

MALAS NAK STUDY....

sebenornye, ak malas sangat nak study skang...... series.... tengok laptop ingat muvi, tngk muvi ingat orang, tngk orang ingat kat die.... hehe..takdela. dulu, aku ingat AS senang, 'alaaa....ramai je yang pass bleh gi India. bukang susoh pong....' tu mase bln 10. 'ye dop senang ni??......soklan pekse tu bakpe susoh? soalan u buat kot...' tu mase bleh result pekse... pastu, pade satu hari yang normal, kawan aku tepon.Die ni mmg jenis yg happy-go-lucky, kate la mende pun ke die, dop kesoh. Bagi aku, die ni memang tabah dan boleh dibuat contoh pedoman...alhamdulillah. Tapi nak dijadikan citer, die tepon aku dalam sore yg agok sebok...... aku:weh, gane cter? die:gni ah. benonye, aku nak kabo ke mg nde nih.(low tone)...result AS aku tubek doh.(keluar dah) aku:ho!doh gane?mesti bijok kawang aku!!heheh.... die:eh dop ah di. aku bleh sket je...(still dalam low tone dan masih memberikan ketawa kecil...) aku:biar betul mg..doh berape?3?(3 A laaa...) die:1,1,1.se A, se B, se C...nak wat gane ah?aku bengong doh ni mikir... aku:biar betul??!!doh brape orang dapat 3 A? die:dalam 12 orang jah.. pastu, tbe2, kawan aku hk memang susoh nak sedih ni nangis......... aku:wei rilek r...takdi molek je. baru AS. die:taik mg baru AS!(TERSEKAT-SEKAT).AS la pnttg di. bkpe aku bleh gni??nak kate dop blajo, blajo doh. stay up skmo doh. aku buntu........... aku:weh rilek r, jarang mg nangih depang aku nih. die:ah..........bia ah...aku dop kesoh doh. aku sedih giiler **** doh ni.MACAM DOP ADIL HIDUP NIH.... ayat tuh buat aku tergamam. kawan aku hk dlu tabah menuturkan ayat yang sangat perit untuk didengar, apatah lagi dituturkan. aku:weh. walaupun mg dapat g2, mg still pass kan. mg jgn kecewa sampai salahkan Tuhan. die tahu mende hk terbaik untuk mg.(buat pertama kali, aku lecture die. skale, die hk ceramah aku sokmo).... die:tapi..........mg bleh la cakap g2, dop rase(makin kuat ye nangis...ishx3......) aku:dop la..........dah mende hk jadi, jadi doh.mg rilek dulu, pastu fikir nak repeat ke dop paper tu. mg nangis bkn bleh selesai masalah.... die:doh ye ah.....time kasih ah di. aku:dakpe....ok ah, lecturer aku mai doh.cakap smula la kekgi... die:ok... hmmmmmm........sepanjang lecture pas 2, aku dop dengor pon mende lecturer ngajar. aku mikir, sampai g2 skali deh pekse AS. hishh.......stare kawan aku hk rajin tu pon g2 doh, aku nih???? lepas 2....aku rase aku patut mule study...sebab sebenornye nasib kte tu masih lagi di tangAn kite.macam firman Allah, 'aku tak akan mengubah nasib sesutau kaum itu selagi mereka tidak berusaha merubah nasib mereka sendiri'. se je aku nak kabo, walau bagaimanepun hidup semacam kejam pade kite, jgn sesekali salahkan Pencipta...sebab Dia takkan uji kite kalau kite dok berupaya mengatasinya.............chaiyokx2!!!! moral of the story: pikir la sendiri...........

6 comments:

  1. huhu..takut r as..mmber ko yg stdy pon dpt result camtu..inikn pula aku yg malas nk stdy..huhu..papepon,chaiyok dak2 manipal..smoga smuanye beroleh kejayaan..
    insyaAllah..amin..

    ReplyDelete
  2. ko malas? tak tgk malas aku lg....

    ReplyDelete
  3. dop pahang mano ganu mg
    lamo dop cakap ganu

    "sebab sebenornye nasib kte tu masih lagi di tangAn kite.macam firman Allah, 'aku tak akan mengubah nasib sesutau kaum itu selagi mereka tidak berusaha merubah nasib mereka sendiri'. se je aku nak kabo, walau bagaimanepun hidup semacam kejam pade kite, jgn sesekali salahkan Pencipta...sebab Dia takkan uji kite kalau kite dok berupaya mengatasinya."

    aku suko neh!!

    stadi molep~

    ReplyDelete
  4. wei hadi nk studi bowoh ajok aku!!!!
    ney studi ngan mizang jah huuhuhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  5. hadi-hu........cian kwn ko...even ak x pham sgt ganu tp aku paham perasaan dye.cam2 r ak rase time dpt result test chem aritu...sob3...hadi kite kne usaha taw!!!kite nk fly...hehe isyallah...

    ReplyDelete
  6. ko ni spark..x abes2 kate ko lg malas dr aku..ok2..t kita wat experiment tuk ukur tahap kemalasan ek..dh dpt result t baru tau spe ag yg malas...hak3...puas ati????

    ReplyDelete